Få vores nyheder på mail

Brexit og din pension

Nyhed   •   Jul 01, 2016 12:53 CEST

Der er ingen tvivl om, at der den kommende tid vil være store udfordringer for de finansielle markeder oven på briternes nej til EU. Hvad det helt konkret kommer til at betyde, er endnu for tidligt at sige. På helt kort sigt vil de finansielle markeder være meget udsvingende og der vil på daglig basis komme markante udsving, som vi sidst så under gældskrisen i 2011 og finanskrisen i 2008.

Helt generelt ser den globale økonomi fornuftig ud, så der er ikke tale om en økonomisk krise. Det er mere usikkerheden om, hvad der kommer til at ske fremadrettet, og hvad det har af indvirkning på hele samarbejdet i Europa.

Hvordan investerer pensionsselskaberne og hvad anbefaler Aon?
Pensionsselskaberne har længe arbejdet med det scenarie, at det kunne blive et nej til EU, og der er altså allerede strategier, der har taget højde for det i de respektive investeringsafdelinger. Ingen tvivl om, at alle der sparer op i et markedsrenteprodukt, hvor afkastet tilskrives med det samme, vil kunne se det på afkastet den kommende tid.

I Aon anbefaler vi livscyklusprodukter til langt de fleste, hvor risikoen automatisk aftrappes over tid. Har du kort tid til pension, vil du have få aktier, og du vil derfor ikke mærke de store rystelser. Har du lang tid til du skal på pension, vil du typisk have mange aktier, og her vil værdien af pensionsopsparingen forventeligt svinge lidt mere i den kommende tid.

Vi anbefaler, at du holder fast i dit livscyklusprodukt og din risikoprofil, uanset om du har kort eller lang tid til pension. Her tages der nemlig højde for, at der over et langt opsparingsforløb kan komme de her markante udsving, der historisk har vist sig at rette sig efterfølgende.

I en tid med stor uro bør man have is i maven og tænke langsigtet. Det er dog altid sundt at vurdere, om den valgte risikoprofil fortsat er den rigtige, men den vurdering bør ske ud fra andre kriterier end kortsigtede udsving på de finansielle markeder.

Hvis du har spørgsmål…
…til din pensionsopsparing, så er du naturligvis velkommen til at ringe til os på telefon 32 69 70 70. Du kan også skrive direkte til os på pension@aon.dk