Få vores nyheder på mail

Lad mægleren rådgive medarbejderne

Nyhed   •   Maj 23, 2016 15:59 CEST

Ifølge medierne er tendensen i øjeblikket, at pensionsmæglerne i stigende grad kun rådgiver virksomheder om deres pensionsløsninger og fravælges som rådgivere for medarbejderne. Sådan er det ikke hos Aon.

Sammenhæng i rådgivningen

Vores samarbejde med en virksomhed starter med en dialog med de ansvarlige for firmaets pensionsordning, hvor vi sammen fastlægger virksomhedens pensionspolitik og krav til pensionsløsningen.

Herefter kommunikeres pensionsløsningen til medarbejderne. I den forbindelse er det vigtigt, at der er en tydelig sammenhæng mellem ledelsens beslutning og budskabet til medarbejderne – og at medarbejderne får samme uafhængige rådgivning som virksomheden, med udgangspunkt i de principper og den pensionspolitik, som virksomheden har vedtaget.

Når pensionsordningen skal i udbud igen, har vi løbende været i dialog med medarbejderne og kan derfor inkludere de elementer, som medarbejderne har værdsat i ordningen, og samtidig tage højde for de ændringer, de måtte ønske. Vi er i denne proces ikke begrænset af udvalget hos eksisterende leverandører og har i modsætning til pensionsselskaberne overblik over de forskellige aktørers udbud på markedet og kan således inkludere de delelementer, medarbejderne efterspørger.

Er rådgivningen af medarbejderne også uafhængig?

Det korte svar er: Ja, selvfølgelig. Vi er lige så uafhængige, når vi rådgiver medarbejderne, som når vi rådgiver virksomheden. Vi skal sikre samme uafhængighed hele vejen rundt – både for virksomheden og for medarbejderne.

Finanstilsynet har slået fast, at rådgivning af medarbejderne er uafhængig rådgivning, når det foretages af en mægler, og at dette ikke er i strid med mæglerlovgivningen. Et pensionsselskab kan ikke både levere produktet og lave uafhængig rådgivning.

Der er fuld transparens i aflønningen mellem mægler og virksomhed og ingen skjulte gebyrer eller omkostninger. Vi sætter stor pris på denne transparens, der skaber tillid og giver medarbejderne vished om, at vi til hver en tid er på deres side, hvis der opstår tvister med pensions- eller sundhedsleverandøren.