Gå til indhold
Sundhedsundersøgelse fra Aon viser, at 93 % af arbejdsgiverne i EMEA ser en sammenhæng mellem sundhed og medarbejdernes præstationer

Pressemeddelelse -

Sundhedsundersøgelse fra Aon viser, at 93 % af arbejdsgiverne i EMEA ser en sammenhæng mellem sundhed og medarbejdernes præstationer

 • Aons undersøgelse viser også, at 69 % ser begrænsede budgetter som den største udfordring for implementering af sundhedsstrategier, selvom kun 13 % måler output, der ville kunne dokumentere resultater
 • 65 % er enige i, at stress og mental sundhed er de største udfordringer
 • Økonomiske sundhedsprogrammer estimeres at opnå den største vækst – 23 % planlægger at introducere dem
 • Undersøgelsen giver overordnet et fascinerende billede af ligheder og forskelle i EMEA

En ny sundhedsundersøgelse fra Aon Risk Solutions viser, at 93 % af arbejdsgiverne i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA-regionen) ser en sammenhæng mellem sundhed og medarbejdernes præstationer. Men kun 13 % af respondenterne måler outputtet af deres eksisterende sundhedsstrategier for medarbejdere, og 69 % svarer, at begrænsede budgetter er den største udfordring i forhold til implementering af sundhedsstrategier.

Rapporten er den første og største af sin art. Fem hundrede HR-direktører og risikochefer fra 22 lande i hele EMEA har deltaget. Overordnet identificerer undersøgelsen områder med plads til forbedring og kommer med anbefalinger til implementering af sundhedsgoder, styrkelse af målinger, der viser effekten af sundhedsinitiativer, og anbefalinger til, hvordan man kan maksimere afkastet af den investering, virksomhederne foretager i medarbejdernes sundhed.

Aons undersøgelse viser ligheder og markedsforskelle i virksomhedernes tilgang til medarbejdernes sundhed i EMEA-regionen.

 • 65 % af respondenterne er enige i, at stress og mental sundhed er de sundheds- og trivselsudfordringer, de er mest bekymrede over i dag og i fremtiden, selvom kun 32 % af arbejdsgiverne tilbydermålrettede sundhedsprogrammer relateret hertil.
 • 53 % siger, at medarbejdernes mentale sundhed er den største udfordring, mens 49 % mener, at det er usund levestil blandt medarbejderne.

Jesper Steen Jensen, Risk Executive hos Aon Denmark A/S, udtaler:

"Det faktum, at majoriteten af arbejdsgiverne i EMEA ser en sammenhæng mellem medarbejdernes sundhed og præstationer, er positivt. Denne tankegang har med rette vundet fodfæste hos erhvervslederne og adskiller sig markant fra holdningerne for blot få år tilbage. Den positive udvikling skal dog gerne fortsætte. Nu handler det om at etablere en strategi, der støtter medarbejderne, og måle programmernes resultater for at sikre, at de fremmer virksomhedernes målsætninger effektivt".

"Økonomisk sundhed vinder stadig større fokus og forventes at udvikle sig til det største vækstområde, når det handler om arbejdsgiverudbudte sundhedsprogrammer. Vi ser i høj grad de mere progressive arbejdsgivere implementere programmer, der integrerer de fysiske, følelsesmæssige, sociale og økonomiske aspekter ved trivsel. Generelt kan anvendelse af data og analyser som fundament for kvalificerede beslutninger med udgangspunkt i en organisations unikke behov og forhold være medvirkende til ændringer i medarbejdernes sundhed og arbejdsgiverens udgifter og med til at forme arbejdsgiverens strategi fremover".

Undersøgelsen har også påvist markante forskelle i de regionale udfordringer:

 • Danske respondenter har mindre tendens til at have etableret sundheds- og trivselsprogrammer end de øvrige nordiske lande, og ingen anvender dataanalyser som informationsgrundlag for deres sundhedsstrategier.
 • Central- og Østeuropa: Øget produktivitet og stærkere medarbejderpræstationer – 65 % kontra 53 % i gennemsnit
 • Irland: Tiltrækning og fastholdelse af talent er den største udfordring for 89 % kontra 50 % i gennemsnit
 • Letland: Motivation til bæredygtig jobparathed – 26 % kontra 9 % i gennemsnit
 • Holland: Strategi for ældre medarbejdere – 41 % kontra 11 % i gennemsnit
 • Holland: Motivation til bæredygtig jobparathed – 36 % kontra 9 % i gennemsnit
 • Underregion Afrika: Nedbringelse af medarbejderfravær – 20 % kontra 11 % i gennemsnit
 • I teknologibranchen er tiltrækning og fastholdelse af talent den største udfordring – 75 % kontra 50 % i gennemsnit

Undersøgelsen viser også, at arbejdsgivernes prioriteter omfatter øget produktivitet og medarbejderpræstationer (52 %), tiltrækning og fastholdelse af talent (51 %), styrkelse af medarbejdernes engagement (49 %) og nedbringelse af administrationsomkostningerne (44 %). Arbejdsgiverne fokuserer langt mindre på håndtering af langsigtet fravær (4 %), udvikling af virksomhedens sociale ansvar (4 %) og administration af jobmobilitet (7 %).

Download hele undersøgelsen på http://insight.aon.com/EMEAHealthSurveyReport

Mere information:

Jesper Steen Jensen, + 45 2265 7624, jesper.jensen@aon.dk

Emner

Tags


Aon Denmark er en del af Aon plc, verdens førende konsulenthus indenfor Risk and Human Capital med hovedkontor i London. Vi er i alt 72.000 kolleger fordelt på 500 kontorer i 120 lande. I Danmark har vi tre kontorer - i København, Kolding og Århus - hvor et team på 280 dygtige og engagerede mennesker betjener et bredt udsnit af danske og internationale virksomheder. 

Pressekontakt

Jacob Schlundt

Jacob Schlundt

Pressekontakt Head of Marketing & Communications +45 51976225